Annons
Nyheter

Svensk gör film om Pluto-resa

Den svenska filmmakaren Erik Wernquist har gjort en kortfilm om rymdsonden New Horizions, skriver Dagens Nyheter. Projektet sker i samarbete med den amerikanska rymdorganisationen National space society. New Horizons började sin resa från jorden den 19 januari 2006.(TT)
Publicerad 8 juli 2015

Den svenska filmmakaren Erik Wernquist har gjort en kortfilm om rymdsonden New Horizions, skriver Dagens Nyheter. Projektet sker i samarbete med den amerikanska rymdorganisationen National space society.

New Horizons började sin resa från jorden den 19 januari 2006. Efter en färd på omkring 4,9 miljarder kilometer väntas den snart passera Pluto.

Annons

När de har nått fram till Pluto ska rymdsonden leverera de första högupplösta bilderna på dvärgplaneten någonsin. Den som inte orkar vänta på de bilderna kan redan nu spana in Erik Wenquist kortfilm om rymdfärden redan nu. Filmen är baserad på bilder och information som redan finns om planeterna i vårt solsystem.

Den svenska 3D-konstnären ligger dessutom bakom science fiction-kortfilmen "Wanderers" från förra året - och den animerade grodan Crazy frog.

"New Horizons" finns bland annat att se på Youtube.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons