Annons
Nyheter

Tomas Bannerhed tillbaka med ny roman

Tomas Bannerhed återvänder i höst med sin första roman sedan Augustprisbelönade "Korparna". I "Lugnet", som ges ut i september, spelar fåglar också en särskild roll, "men inte på samma trygga sätt som i 'Korparna'", skriver Weyler förlag i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 7 maj 2018

Tomas Bannerhed återvänder i höst med sin första roman sedan Augustprisbelönade "Korparna". I "Lugnet", som ges ut i september, spelar fåglar också en särskild roll, "men inte på samma trygga sätt som i 'Korparna'", skriver Weyler förlag i ett pressmeddelande.

Romanens huvudperson Urban är ung och vilsen, isolerar sig alltmer efter flytten från en liten ort på landet till storstaden. Hans mamma, som är intagen på mentalsjukhuset Lugnet, skickar brev på brev till honom - men han besvarar dem aldrig. Rädslan för att han ska bli som hon är starkare än kärleken till henne.

Annons

Tomas Bannerhed romandebuterade med "Korparna" 2011 och fick förutom Augustpriset även Borås Tidnings debutantpris för boken. "Korparna" blev också film härom året med Reine Brynolfsson i en Guldbaggebelönad roll. 2015 kom fågelprosasamlingen "I starens tid" som Bannerhed gjort tillsammans med fotografen Brutus Östling.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons