Annons
Nyheter

Transpersoner vill se förbättring i Hollywood

Närmare 40 film- och tv-produktionsbolag, agenturer och organisationer har skrivit under ett öppet brev i den amerikanska tidningen Variety.(TT)
Publicerad 8 augusti 2018

Närmare 40 film- och tv-produktionsbolag, agenturer och organisationer har skrivit under ett öppet brev i den amerikanska tidningen Variety. De vill öka representationen av transpersoner i film och på tv, och att Hollywood ska göra ett bättre jobb när det kommer till att berätta transpersoners historier.

Bland de som tecknat under det öppna brevet, som publicerades på tisdagen, hittas bland annat hbtq-organisationerna Glaad och Outfest samt skådespelarfackförbundet SAG-Aftra. En av de som lett arbetet är regissören och "Transparent"-skaparen Jill Soloway.

Annons

"Vi tror att vi befinner oss i ett enastående kulturellt ögonblick - ett ögonblick där vi kan be Hollywood att använda sin makt för att förbättra transpersoners liv genom att förändra USA:s förståelse för vilka transpersoner är. Vi vill hjälpa er att berätta våra rika och varierande historier, och vi behöver er hjälp att göra det", står det bland annat i brevet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons