Annons
Nyheter

Utvecklarna bakom spelsuccén: Handlar om tid

Mikrotransaktioner är omdebatterat i spelvärlden. Utvecklarna bakom populära "Hearthstone" tror på funktionen att betala för spelinnehåll. - För oss handlar det inte bara om pengarna utan också om tiden du lägger ned, säger utvecklaren Ben Thompson.(TT)
Publicerad 9 december 2017

70 miljoner spelare, översatt till 14 språk och tre expansioner varje år. "Hearthstone" har blivit en framgångssaga för utvecklaren Blizzard. Spelföretaget har visserligen en i stort sett fläckfri utgivningshistoria med dundersuccéer som "Warcraft", "Diablo" och "Starcraft" bakom sig. Få förutspådde dock att det digitala kortspelet, förlagt till "Warcrafts" fantasyuniversum, skulle röna sådana framgångar tre år efter att det släpptes.

I fredags kom den senaste expansionen "Kobolds & catacombs".

””
Annons

Omdiskuterad spelmodell

"Hearthstone" är gratis att spela, men vill du ha tillgång till spelets alla delar så kostar det. Antingen i fiktiva guldmynt eller i riktiga pengar. Att kunna köpa fördelar gentemot andra spelare med riktiga pengar, och hur spelare får tillgång till en titels mer exklusiva delar, har hamnat i strålkastarljuset efter Electronic Arts hårt kritiserade upplägg i nya "Star Wars"-spelet "Battlefront II".

Peter Whalen, utvecklare för "Hearthstone", vill inte gå in på hur andra företag eller titlar hanterar möjligheten att betala för spelinnehåll.

””

Kollegan Ben Thompson svarar enligt samma mall:

””

Växande utmaningar

Bortom den rena ekonomiska framtiden ställs "Hearthstone"-utvecklarna inför utmaningen att hålla ett spel som marknadsförs som "för alla" acceptabelt för vitt skilda kulturer. Det kan innebära allt från att stryka skämt till att ta bort odöda riddare och zombies från planeringsstadiet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons