Annons
Nyheter

Veteranen höjer ribban inför jazzfestival

Hon är ett av Stockholms jazzfestivals dragplåster. Det sätter press tycker Rigmor Gustafsson. - Man höjer ribban och ställer krav på sig själv då, säger hon till TT. Det är mycket hon vill göra i framtiden. Bli bättre på sociala medier, rida mer och skriva nya texter.(TT)
Publicerad 3 oktober 2017

Det är mycket hon vill göra i framtiden. Bli bättre på sociala medier, rida mer och skriva nya texter. Detta samtidigt som hon ska göra två hyllningskonserter, en till Monica Zetterlund och en till Ella Fitzgerald. Men först ska Rigmor Gustafsson uppträda på Stockholms jazzfestival.

På festivalens hemsida beskrivs hon som "en av Sveriges allra största jazzsångerskor" och förväntas dra stor publik till klubben Fasching.

””
Annons

Sjunger för att överleva

Att komma dit hon är i dag har aldrig varit planerat. Rigmor Gustafsson förklarar att hon skulle göra det hon gör oavsett om det gick bra eller dåligt.

””

Karriären har gått rakt uppåt men Rigmor Gustafsson vet att det inte är lätt att nå toppen som kvinna i den mansdominerade jazzgenren.

””

Aldrig rastlös

Efter festivalen i Stockholm väntar några spelningar i bland annat Norrköping, Helsingborg och Uppsala. Dessutom ska hon fokusera på ett kommande album - för det är mycket hon vill göra i framtiden.

””

Stockholms jazzfestival pågår mellan den 6 och 15 oktober.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons