Annons
Nyheter

Teknikstrul löst på Ingrossos viktiga genrep

Hastigt stoppades Benjamin Ingrossos första genrep inför semifinalen i Eurovision Song Contest. Tidsplanen sprack och först på slutet fick han möjlighet att öva på numret - utan några problem. Och teknikstrulet var löst vid kvällens viktiga genrep.(TT)
Publicerad 9 maj 2018
””

Sverige kommer efter Lettland i startordningen för den andra semifinalen, men under eftermiddagens genrep kunde inte Benjamin Ingrosso ställa sig på scenen för att framföra "Dance you off" då han skulle - han fick vänta tills alla andra artister hade genomfört sina framträdanden.

En lösning

Annons

Svenskgänget känner sig trygga med att allt ska fungera fint framöver. Gunnarsson berättade att det finns en plan för att undvika en upprepning av det tekniska strulet vid kvällens genrep inför juryn. Det är lite extra viktigt, då jurygrupperna sitter bänkade för att bedöma. Ljusrören ska blinka rätt och låten "Dance you off" ska sjungas perfekt.

””

När det väl blev dags för kvällens genrep lyckades Benjamin Ingrosso att leverera ännu en gång, och den sista gången drabbades han inte heller av teknikstrul.

””

Någon nervositet kände han aldrig när teknikkaoset uppstod på scenen.

””

Låga odds

Han har oddsen på sin sida när det gäller att bli en av tio finalklara bland de 18 länder som tävlar under den andra semifinalen i Lissabon. Och han klättrade på oddsmakarnas listor för årets totalvinnare redan före sitt första genrep - från en åttondeplats före den första semifinalen till att ligga på sjätte plats efteråt.

Norges Alexander Rybak, som har en Eurovisonseger i bagaget från 2009, seglar också upp som en allt större favorit. Han är först ut i delfinalen och fick han med sig publiken när han charmoffensivt framförde låten "That's how you write a song".

Eurovisions andra semifinal avgörs på torsdag kväll, och sändningen från Lissabon startar i SVT1 klockan 21. Årets vinnare utses i finalen den 12 maj.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons