Annons
Nyheter

"Wonder Woman gör mest för kvinnor"

"Wonder Woman" har gjort succé under sommaren och om två år väntas en uppföljare. För TT berättar regissören Patty Jenkins vad superhjälten betyder för henne. - Hon står för fred och kärlek. Hon inspirerar mig till att vara den bästa kvinnan jag kan, säger hon.(TT)
Publicerad 3 oktober 2017

Både biopubliken och kritikerna har tagit amasonkvinnan till sina hjärtan. "Wonder Woman" är officiellt den spelfilm av en kvinnlig regissör som har dragit in mest pengar (motsvarande 5,3 miljarder kronor redan i juni) samt den film från DC Comics universum som på senare tid har fått flest recensenter att jubla.

Fyller ett hål

Annons

Patty Jenkins menar att framgången beror på att filmen riktar sig till en publik som annars inte betraktas som så lukrativ. Men allra mest tror regissören att Wonder Woman fyller ett hål.

””

Många ser Wonder Woman som är fredssymbol och feministisk ikon. För Patty Jenkins är hon båda delarna.

””

Högljudda reaktioner

Flera gånger har superhjälten också blivit forum för debatt. När seriefiguren utsågs till FN-ambassadör var reaktionerna många och högljudda, men även när krigaren får en ny dräkt höjs rösterna.

””

TT: TT: Vad var viktigast för dig när du skulle porträttera henne?

””

Om två år har Patty Jenkins chans på en ny superhjältesuccé då uppföljaren väntas nå de amerikanska biograferna den 13 december.

TT: TT: Vad kan du säga om den?

””

Den 9 oktober släpps "Wonder Woman" på blu-ray och dvd.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons