Annons
Nyheter

Zombierna är tillbaka - igen

Inför den andra säsongen av "The walking deads" systerserie "Fear the walking dead", försäkrar skaparen Robert Kirkman fansen om att serien kan stå på egna zombieben.(TT)
Publicerad 8 april 2016
””

Robert Kirkman - mannen bakom "The walking dead" och serietidningen som ligger till grund för tv-serien - sitter på ett hotell i Beverly Hills och spekulerar kring varför suget efter zombier i populärkulturen inte verkar kunna stillas.

Fler avsnitt

Annons

Detta faktum är nämligen något som han själv har utnyttjat till max. Utöver att "The walking dead" har förlängts med en sjunde säsong - som har premiär i höst - löper nu systerserien "Fear the walking dead" vidare, där säsong två har svensk premiär på HBO Nordic den 11 april. Och nu får fansen 15 avsnitt istället för 6.

Tv-seriens exekutive producent David Alpert förklarar halvt skämtsamt varför.

””

Flyr till havs

Till skillnad från "The walking dead", har "Fear the walking dead" ett friare förhållningssätt till berättelsen i serietidningen. Den utspelar sig inte heller i Södern, utan i och omkring Los Angeles - med en familj i centrum. Kim Dickens spelar matriarken Madison Clark, och är tacksam för de nya element som säsong två innehåller, både som skådespelare, och som ett fan av tv-serien som hon är med i. Efter att situationen på land har blivit ohållbar, helt enkelt på grund av den enorma mängden zombier - utspelas säsong två till stor del på en båt.

””

Liv och död

Trots att berättelsen till största del har lämnat Los Angeles stränder bakom sig, innebär inte det att stadens atmosfär och kultur inte längre påverkar handlingen, menar Kim Dickens.

””

Inför nyheten om "Fear the walking dead", fanns en skepsis kring tv-seriens förmåga att stå på egna ben. Men tyckarna har gett den tummen upp och Kirkman tror att de kommer att göra det också den här gången.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons