GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Alla ska få veta mer om kräftorna

Sveriges nationella kräftdatabas kommer nu att göras tillgänglig för alla - inte bara för forskare och beslutsfattare som läget har varit tidigare, rapporterar Vetenskapsradion. Det är Sveriges lantbruksuniversitet som sköter databasen på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten.(TT)
Publicerad 20 juli 2017

Sveriges nationella kräftdatabas kommer nu att göras tillgänglig för alla - inte bara för forskare och beslutsfattare som läget har varit tidigare, rapporterar Vetenskapsradion.

Det är Sveriges lantbruksuniversitet som sköter databasen på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten. Den innehåller uppgifter om bestånden av signal- och flodkräftor runt om i landet. I framtiden ska man också kunna se vilka vatten som har drabbats av kräftpest, är tanken.

När nu kräftdatabasen görs tillgänglig för alla ska kunskapen om kräftor kunna utökas än mer, genom att allmänheten kan skicka in resultaten av egna provfisken, enligt Vetenskapsradion.

TT