Nyheter

Anhållen för Malmövåldtäkter släppt

Den man som anhölls i fredags misstänkt för två grova våldtäkter i Malmö i somras har släppts och är inte längre misstänkt, uppger Åklagarmyndigheten. "Resultaten av dna-analyserna var negativa, vilket innebär att vi nu med säkerhet vet att det inte är den gripne 38-årige mannen som är den skyldige.(TT)
Publicerad 2 september 2018

Den man som anhölls i fredags misstänkt för två grova våldtäkter i Malmö i somras har släppts och är inte längre misstänkt, uppger Åklagarmyndigheten.

"Resultaten av dna-analyserna var negativa, vilket innebär att vi nu med säkerhet vet att det inte är den gripne 38-årige mannen som är den skyldige. Jag har nu på morgonen avskrivit alla misstankar mot mannen och försatt honom på fri fot", säger kammaråklagare Ola Lavie i ett pressmeddelande.

Mannen greps efter det att polisen gått ut med en fantombild på gärningsmannen och tips dessutom efterlysts i ett tv-program.

Överfallen skedde nattetid i slutet av maj och början av juni i Malmö, när båda offren varit ensamma och på väg hem. Teknisk bevisning visar att det rör sig om samma gärningsman, som tros ha cyklat ikapp sina offer och attackerat dem.

TT