TT-Inrikes

Anslag om tiggeri inte från polisen

TT-Inrikes Artikeln publicerades

På flera platser i Göteborg har någon satt upp anslag om tiggeri som försetts med polisens emblem och som ser ut att vara undertecknade av Rikspolisstyrelsen. Men anslagen är falska, och den som satt upp dem kan ha begått ett brott, skriver Göteborgs-Posten.(TT)

På flera platser i Göteborg har någon satt upp anslag om tiggeri som försetts med polisens emblem och som ser ut att vara undertecknade av Rikspolisstyrelsen. Men anslagen är falska, och den som satt upp dem kan ha begått ett brott, skriver Göteborgs-Posten.

Anslagen uppmanar allmänheten att inte skänka pengar till tiggare. De har bland annat satts upp utanför butiker, och även spridits på sociala medier. Polisen har inget alls med budskapet att göra.

– Alla förstår nog att polisen inte jobbar på det här sättet, säger Peter Adlersson, presstalesman på polisen i Göteborg, till GP.

Den som satt upp anslagen kan ha gjort sig skyldig till föregivande av allmän ställning, det vill säga att man falskeligen utger sig för att representera en myndighet.

Rikspolisstyrelsen finns inte längre, efter polisens omorganisation vid årsskiftet.