Annons
Nyheter

Varning: Storm väntas i Västsverige

En storm väntas blåsa upp i Västsverige under fredagen. SMHI har utfärdat en klass 2-varning för vindbyar i både Västra Götaland och Bohuslän under dagen. Efter några soliga månader kommer nu sommarstormen till Sverige.(TT)
Publicerad 9 augusti 2018

Efter några soliga månader kommer nu sommarstormen till Sverige. I praktiken innebär en klass 2-varning vindar på en hastighet mellan 25 och 30 meter per sekund, vilket medför en risk för kringflygande föremål, skador på byggnader och störningar i el- och teleförsörjning.

””
””

Blåsigt i hela landet

Annons

Stormen kommer att avta under eftermiddagen och kvällen men det kommer att vara fortsatt blåsigt fram till lördag i både Götaland och Svealand. Under lördagen drar de hårda vindbyarna istället in över Norrland.

Helgen kommer även att bjuda på kallare och blötare väder än tidigare. Svalare västliga vindar har redan bidragit till lägre temperaturer och ett åskoväder under natten till torsdag.

Uppehåll nästa vecka

I västra Svealand och Västra Götaland har temperaturerna sjunkit under 30-gradersstrecket till runt 25 grader. I helgen kommer ny sval luft även att röra sig in över östra Svealand och östra Götaland samtidigt som skurar väntas dra in över landet västerifrån, vilket främst påverkar västra Svealand och västra Norrland.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons