Annons
Nyheter

Åtalas för planerad mordhämnd

Skottlossningen på en restaurang på Hisingen väckte starka känslor. Nu åtalas två för att ha planerat mörda de skyldiga. Två män dog och åtta andra skadades vid skottlossningen på en restaurang på Hisingen i Göteborg i mars. Det kunde ha lett till ytterligare blodbad.(TT)
Publicerad 15 juli 2015
Skottlossningen på en restaurang på Hisingen väckte starka känslor. Nu åtalas två för att ha planerat mörda de skyldiga. Två män dog och åtta andra skadades vid skottlossningen på en restaurang på Hisingen i Göteborg i mars. Det kunde ha lett till ytter

Två män dog och åtta andra skadades vid skottlossningen på en restaurang på Hisingen i Göteborg i mars. Det kunde ha lett till ytterligare blodbad. Två kusiner, 17 och 23 år, åtalas nu för bland annat förberedelse till mord. De hade enligt polisen skaffat både vapen och sprängämnen för att hämnas restaurangmordet.

Mordet är del av det gängkrig som i år härjat i Göteborg, med flera ytterligare dödsoffer som följd. Nu sitter de åtalade häktade i väntan på rättegång.

Annons

Åklagaren redogör i åtalet för hur man hittat två pistoler, en kulsprutepistol plus en handgranat dolda på en vind och att tanken hos de nu åtalade var att skjuta eller spränga en namngiven mordmisstänkt och andra som varit med vid restaurangmordet.

23-åringen erkänner grovt vapenbrott, medan hans kusin nekar till allt.

Polisen kom de båda på spåren i samband med vapenfyndet som ledde till omfattande spaning med bland annat dold avlyssning av en bil. Den vägen fick man bland annat fram namnet på det enda namngivna tilltänkta mordoffer som finns med i åtalet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons