Annons
Nyheter

Åtalas för tre falsklarm samma dag

Den 20-årige mannen ringde vid tre tillfällen under samma dag 112 och larmade om utplacerade bomber och skottlossning i Falkenberg. Nu åtalas han för falsklarmen samt för att bland annat ha spottat på och hotat två polismän i samband med att han greps. Det var i slutet av juni som larmen ringdes in.(TT)
Publicerad 13 juli 2016

Den 20-årige mannen ringde vid tre tillfällen under samma dag 112 och larmade om utplacerade bomber och skottlossning i Falkenberg.

Nu åtalas han för falsklarmen samt för att bland annat ha spottat på och hotat två polismän i samband med att han greps.

Annons

Det var i slutet av juni som larmen ringdes in. Mannen uppgav först att han placerat en bomb på polisstationen i staden. Nästa larm gällde bomber utplacerade också på socialkontoret samt att inringaren skulle "gå loss" med automatvapen vid en bensinstation. Vid det tredje tillfället berättade 20-åringen att det pågick skottlossning vid en bro i staden.

Larmen ledde bland annat till att polisstationen utrymdes och en frihetsberövad person fick flyttas till annan ort. Polisen fick också av säkerhetsskäl genomsöka området kring socialkontoret.

När mannen greps attackerade han både poliserna och den bil de färdades i. 20-åringen nekar till alla anklagelser.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons