Annons
Nyheter

Även Ölandskryddan återkallas

Ytterligare en kryddmix som pekats ut som trolig källa till det omfattande salmonellautbrottet på en Ölandskrog har nu återkallats. Det handlar om företaget Dimpex produkt Iwi allkrydda, med bäst före datum 10 oktober 2016. - Vi har vidtagit alla åtgärder tillsammans de svenska myndigheterna.(TT)
Publicerad 8 juli 2015
Ytterligare en kryddmix som pekats ut som trolig källa till det omfattande salmonellautbrottet på en Ölandskrog har nu återkallats. Det handlar om företaget Dimpex produkt Iwi allkrydda, med bäst före datum 10 oktober 2016. - Vi har vidtagit alla åtgärd
””

En sluten förpackning av Iwi allkrydda som hittats på Ölandskrogen har testats positivt för salmonella. Nu inväntar myndigheterna provsvar på om kryddmixen innehåller just den specifika typ av sjukdomen, Salmonella Enteritidis typ 13 A, som de runt 80 matgästerna drabbats av.

””

I går återkallades även en annan kryddmix, Sevans allkrydda. Den har kopplats till det nationella salmonellautbrott som drabbat ytterligare 60 personer runt om i landet utöver de på Ölandskrogen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons