Annons
Nyheter

Bilskollärare döms för sexuella ofredanden

En bilskollärare i 60-årsåldern från Västsverige döms av Skaraborgs tingsrätt för sex fall av sexuellt ofredande mot fyra kvinnor som han haft som elever. Samtidigt frias han från att ha sexuellt ofredat fem andra kvinnliga elever. Mannen döms till villkorlig dom och 100 dagsböter.(TT)
Publicerad 4 december 2017

En bilskollärare i 60-årsåldern från Västsverige döms av Skaraborgs tingsrätt för sex fall av sexuellt ofredande mot fyra kvinnor som han haft som elever. Samtidigt frias han från att ha sexuellt ofredat fem andra kvinnliga elever.

Mannen döms till villkorlig dom och 100 dagsböter. Dessutom ska han betala skadestånd på sammanlagt 40 000 kronor. Bland annat ska mannen ha tagit kvinnorna på brösten och könet. Han ska också besökt en elev i hennes hem och där sexuellt ofredat henne. Serien av ofredanden kunde rullas upp bland annat sedan en tidigare kanslianställd på körskolan hjälp till att identifiera elever som var missnöjda med bilskolläraren.

Annons

Åklagaren ville i sin slutplädering att de åtalade brotten skulle bedömas mot bakgrund av #metoo-rörelsen, men Skaraborgs tingsrätt avfärdar argumentet och skriver att "en domstol kan dock inte vid sin bedömning på något sätt utgå från en allmän bakgrund bestående av ibland obekräftade uppgifter som en del människor lämnat på nätet".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons