Nyheter

Blocketbedragare dömda för penningtvätt

Misstänkt penningtvätt styrdes inifrån fängelset i Halmstad. Nu har nio personer dömts för bland annat grovt penningtvättsbrott och medhjälp till samma brott. De dömda är åtta män och en kvinna. Två dömdes till villkorlig dom och dagsböter och en till skyddstillsyn.(TT)
Publicerad 6 augusti 2015

Misstänkt penningtvätt styrdes inifrån fängelset i Halmstad. Nu har nio personer dömts för bland annat grovt penningtvättsbrott och medhjälp till samma brott.

De dömda är åtta män och en kvinna. Två dömdes till villkorlig dom och dagsböter och en till skyddstillsyn. Sex fick fängelse mellan fyra månader och två år och nio månader.

Fyra av dem avtjänade straff och satt på anstalten i Halmstad när de via en insmugglad mobiltelefon lyckades lura av en familj personnummer och bank-id. På så sätt kom de åt och plundrade konton på 1,1 miljoner kronor skriver Göteborgs-Posten.

Bedrägeriet började med att en av männen på annonssajten Blocket uppgav sig vara uthyrare av en lägenhet i andra hand. Kvinnan som ville hyra lägenheten lämnade ifrån sig sin familjs bank-id-uppgifter, rapporterar Sveriges Radio P4 Göteborg. Pengarna användes sedan för att köpa spelmarker på kasinon, valuta och guldlänkar. Syftet var enligt Göteborgs tingsrätt att tvätta pengar.

TT