Annons
Nyheter

Bro byggs över Stora helvetet

Under juli börjar arbetet med att bygga en ny järnvägsbro över Stora helvetet, väster om Storlien, skriver Östersunds-Posten. Stora helvetet ligger på Mittbanan som är tågsträckan från Sundsvall - genom bland annat Östersund och Åre - till Storlien och sedan vidare till norska Trondheim.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

Under juli börjar arbetet med att bygga en ny järnvägsbro över Stora helvetet, väster om Storlien, skriver Östersunds-Posten.

Stora helvetet ligger på Mittbanan som är tågsträckan från Sundsvall - genom bland annat Östersund och Åre - till Storlien och sedan vidare till norska Trondheim.

Annons

Det var i höstas som Trafikverket beslutade att det ska byggas en bro parallellt med den järnvägsbank där tågen går i dag. Banken har varit under diskussion i många år eftersom den har rört sig och det har varit rasrisk.

Arbetet med den nya bron beräknas ta två år och målsättningen är att den ska vara klar innan alpina VM i Åre startar i februari 2019. Efter VM ska järnvägsbanken tas bort.

Regeringen har tilldelat 100 miljoner kronor till bygget som växlas upp med EU-finansiering. Tågtrafiken kommer att fungera under större delen av tiden, enligt Trafikverkets hemsida.

Biltrafiken på närliggande E14 kommer att påverkas i perioder. När sprängningar pågår kommer vägen stängas av helt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons