Nyheter

Busch Thor spurtar i storstäderna

Kristdemokraterna har gått från krissiffror till medvind i opinionen. Men partiledaren Ebba Busch Thor vågar inte ta ut något i förskott. - Vi vet ingenting säkert förrän på valnatten, säger hon. Ebba Busch Thor satsade på valspurt i såväl Stockholm, som Göteborg och Malmö dagen före valet.(TT)
Publicerad 8 september 2018

Ebba Busch Thor satsade på valspurt i såväl Stockholm, som Göteborg och Malmö dagen före valet. Allt för att försöka vinna röster in i det sista.

””

KD har varit illa ute enligt många av mätningarna som gjorts under året, vid flera tillfällen har partiet hamnat en bra bit under de fyra procent som behövs för att ta sig in i riksdagen.

Men vinden har vänt under de senaste veckorna och i en undersökning som Kantar Sifo gjort åt TV4 är Ebba Busch Thor dessutom den partiledare vars förtroende ökat mest det senaste halvåret.

Busch Thor vill dock inte slå sig själv för bröstet.

””

KD-ledaren tror att opinionen vänt till följd av att väljarna sett att Kristdemokraterna "varit en röst för verkligheten". En annan orsak är att sjukvårdsfrågorna kommit upp på agendan, där partiet profilerat sig.

””

TT