Annons
Nyheter

Dödfött barn försvann - utredning gav inget

Landstinget i Sörmland har nu färdigställt den utredning som sattes igång efter att ett dödfött barn försvann på Nyköpings lasarett, rapporterar P4 Sörmland. Det var i somras som en kvinna födde fram det döda barnet på lasarettet.(TT)
Publicerad 3 oktober 2017

Landstinget i Sörmland har nu färdigställt den utredning som sattes igång efter att ett dödfött barn försvann på Nyköpings lasarett, rapporterar P4 Sörmland.

Det var i somras som en kvinna födde fram det döda barnet på lasarettet. Men när föräldrarna senare ville begrava barnet var det spårlöst försvunnet.

Annons

Enligt utredningen placerades barnet efter en namngivningsceremoni i ett särskilt kylskåp på förlossningsavdelningen. Dörren markerades med en liten ängel, vilket för personalen ska signalera att kylen innehåller ett dött barn.

Trots att all personal som arbetade på förlossningsavdelningen under de aktuella veckorna nu har intervjuats är det ingen som vet vad som hänt med barnet.

"Jag beklagar djupt det som hänt och lidandet det har fört med sig. Det som hänt är dock med stor sannolikhet att anonym kremering skett, men det går tyvärr inte att bevisa", säger chefsläkare Görel Wachtmeister i ett pressmeddelande.

En förundersökning drivs även av åklagarkammaren i Örebro. Det är ännu oklart vad den har resulterat i.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons