Nyheter

"Dödslista" kan komma till Sverige

"Det svarta registret" - där offentligt anställda hängs ut på nätet med namn, bild, adress och telefonnummer - har vållat debatt i Danmark. Lärare och anställda i socialtjänsten anklagas för bland annat maktmissbruk, psykisk terror och barnarov, skriver Berlingske.(TT)
Publicerad 2 februari 2015

"Det svarta registret" - där offentligt anställda hängs ut på nätet med namn, bild, adress och telefonnummer - har vållat debatt i Danmark. Lärare och anställda i socialtjänsten anklagas för bland annat maktmissbruk, psykisk terror och barnarov, skriver Berlingske. "Det svarta registret" är också ett politiskt parti.

Enligt webbsajtens grundare, och partiledare, Ole Christensen finns planer på att utvidga sajten till Sverige, Norge, Tyskland och USA.

Danska myndigheter står maktlösa, eftersom webbsajten drivs från Tyskland och USA. Christiansen bekräftar att hans parti har upprättat en "dödslista" med personer som vid flera tillfällen registrerats i det svarta registret, men tillbakavisar att den skulle vara menad som ett hot.

-Om vi kan införa dödsstraff i Danmark, som vi som politiskt parti arbetar för, så vet vi vilka som ska dömas, säger han till Berlingskes nyhetsbyrå.

TT