Nyheter

Man döms för att ha sexsålt sambo

Mannen skjutsade runt sin sambo till mängder av påtvingade sexmöten i Västernorrland. Nu döms han till fängelse för grovt koppleri och för flera fall av misshandel. Av domen från Ångermanlands tingsrätt framgår att kvinnan först sålde sex frivilligt och att hon bara gjorde det då och då.(TT)
Publicerad 5 september 2016

Av domen från Ångermanlands tingsrätt framgår att kvinnan först sålde sex frivilligt och att hon bara gjorde det då och då. Pengarna delade hon rakt av med sin 44-årige sambo.

Men sedan blev sambon alltmer drivande. Inspelade samtal mellan kvinnan och 44-åringen har varit ett av bevisen för att han ville att hon skulle "hitta nya kunder och bestämma träffar med så många som möjligt". Pengarna började också gå rakt ner i 44-åringens ficka. En stor del användes sedan till att köpa alkohol.

44-åringen stod också åtalad för grov kvinnofridskränkning, men tingsrätten väljer istället att döma för två fall av misshandel och ett fall av ofredande. Han döms också för olovlig körning och brott mot vapenlagen. Påföljden blir fängelse i två år och sex månader.

Av de 24 män som åtalats för köp av sexuell tjänst frias tre och 21 döms. Påföljden för samtliga dömda är dagsböter.

Härvan nystades upp sedan en av de misstänkta sexköparna larmat polisen. Kunden var övertygad om att kvinnan misshandlats av sin sambo och att denne dessutom fungerade som hennes hallick.

TT