Annons
Nyheter

Dyrt med "onormalt" sliten lägenhet

Knappt 2 000 kronor för ett nytt tvättställ, drygt 600 kronor för en grönsakslåda i kylen eller 1 600 kronor för en innerdörr. Det kan bli dyrt att gå för hårt fram i sin hyreslägenhet. "Normalt" slitna tapeter och golv hamnar vanligtvis under det som hyresvärden ska stå för.(TT)
Publicerad 5 april 2016

"Normalt" slitna tapeter och golv hamnar vanligtvis under det som hyresvärden ska stå för. Men vid "onormalt slitage" får man vara beredd på att det kan kosta tusenlappar att flytta ut ur sin hyreslägenhet, rapporterar Hem & Hyra.

Det kan till exempel handla om ett sprucket handfat, att någon slarvat bort en lägenhetsnyckel så att låset måste bytas eller att barnen gått loss på tapeterna med sina färgkritor.

””
””
Annons

För att hjälpa sina medlemsföretag har Sabo tagit fram nyckeltal, som ger en uppfattning om kostnaderna för att återställa olika skador i lägenheten.

Bland annat kan det bli riktigt dyrt om lägenheten behöver städas. Eftersom bolagen inte kan göra rut-avdrag kan notan för en lägenhet på omkring 75 kvadratmeter bli nästan 5 000 kronor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons