Annons
Nyheter

Marwin Wallonius svensk minnesmästare

Marwin Wallonius är svensk mästare i minne för tredje året i rad. Men det var jämnt in i det sista och Emma Andersson var nära att bli den första tjejen att ta hem titeln. SM-tävlingarna i att komma ihåg kopiöst mycket information har hållits i Göteborg under helgen.(TT)
Publicerad 8 oktober 2017

SM-tävlingarna i att komma ihåg kopiöst mycket information har hållits i Göteborg under helgen. Det har varit en två dagars prövning i att memorera, uppspaltat i tio grenar. En mental tiokamp, helt enkelt.

””

Små marginaler

Annons

Efter första tävlingsdagen ledde 18-åriga Emma Andersson från Öjersjö som precis tagit klivet upp i seniorklassen. Men i slutänden var det Marwin Wallonius som tog hem segern för tredje året i rad.

””

Marwin Wallonius, läser till läkare och har svårt att hinna med träning, men gick in med inställningen att han skulle ta hem segern i år också. Hans starkaste gren är binära tal, medan han erkänner att han är svagare på namn och ansikten. Den sista och avgörande grenen var att memorera alla korten i en kortlek i rätt ordning.

””

Hård träning

Enligt Idriz Zogaj krävs det 10-15 procent talang för att bli en minnesmästare. Resten är hård träning.

””

Vi som har svårt att komma ihåg mer än ett telefonnummer kan också träna upp vår minneskapacitet, tröstar Idriz Zogaj:

””

Efter SM-tävlingarna väntar VM, som hålls i Indonesien 1-3 december. Men Idriz Sogaj tonar ned förväntningarna:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons