Nyheter

Brottsmisstankar efter dödsolycka

En man är död och en annan man har livshotande skador efter en singelolycka i Norrbottens län i morse. Polisen misstänker brott i samband med händelsen. En man i 45-årsåldern omkom i trafikolyckan som inträffade vid femtiden på lördagsmorgonen när en bil voltade av riksväg 94 strax öster om Arvidsjaur.(TT)
Publicerad 3 september 2016

En man i 45-årsåldern omkom i trafikolyckan som inträffade vid femtiden på lördagsmorgonen när en bil voltade av riksväg 94 strax öster om Arvidsjaur.

Den andra personen som färdades i bilen, en man i 35-årsåldern, är förd till Sunderby sjukhus. Han har livshotande skador och vårdas på intensivvårdsavdelning, enligt Norrbottens läns landsting.

””

Med anledning av händelsen har polisen misstankar om, bland annat, rattfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, vållande till annans död samt tillgrepp av fortskaffningsmedel eftersom bilen stals under natten.

””

Bilen kan ha hållit en hög hastighet vid tillfället.

””

Jennie Blixt kan inte uttala sig om vilken relation det är mellan de båda männen. Den skadade har ännu inte kunnat höras på grund av skadeläget.

Polisen ska nu, bland annat, undersöka den aktuella bilen.

TT