Nyheter

Facken på MSB positiva till Dan Eliasson

Ordföranden för ST-fackets avdelning på MSB är positiv till att Dan Eliasson tar över myndigheten. Saco-S välkomnar att myndigheten nu får en fast generaldirektör. - Han har gjort ett jättegott intryck, säger Jan Karlsson på ST-facket.(TT)
Publicerad 5 februari 2018

Jan Karlsson poängterar att han inte har hunnit lyssna av vad de 300 medlemmarna i ST-facket på MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, tycker om sin nye generaldirektör. Men själv har han fått ett positivt första intryck.

Dan Eliasson besökte kontoret i Stockholm i onsdags.

””

"Kändes bra"

Under torsdagen presenterade sig Eliasson ytterligare via en videouppkoppling för hela myndigheten. Efter det fick Jan Karlsson en egen pratstund med sin nye chef.

””

Saco-S är med 450 medlemmar på MSB fackförbundet med störst representation inom myndigheten. Dess vice ordförande, Anna-Karin Juhl, är försiktigt positiv till sin nya chef.

””
””

Stora utmaningar

Kritiken mot Dan Eliasson har delvis varit för hård enligt Jan Karlsson. Att ta över en så stor myndighet som polisen och genomföra en omorganisation som inte den nuvarande regeringen formulerat kan inte göras utan kritik.

””

Han tror inte att den nye generaldirektören kommer att genomföra en omorganisation på MSB, däremot att han nog kommer att skruva lite på organisationen. MSB står inför stora utmaningar framöver när Sverige utökar sitt civila försvar och där måste Eliasson peka ut en tydlig riktning, enligt Jan Karlsson.

””

TT