Nyheter

Fast i snökaoset? Då får du vänta

Har du fastnat i milslånga köer i snökaoset? Hittar du ingen information om vad som händer? Tyvärr kan du bara vänta. Snökanonen vräkte ur sig stora mängder snö över Stockholmsområdet och skapade rejäl oreda i trafiken. På många håll har bilister blivit sittande i köer i timme efter timme.(TT)
Publicerad 9 november 2016

Snökanonen vräkte ur sig stora mängder snö över Stockholmsområdet och skapade rejäl oreda i trafiken. På många håll har bilister blivit sittande i köer i timme efter timme.

När klockan närmar sig midnatt sitter många fortfarande fast.

””

Svårt att informera

Efter några timmars väntan är det lätt att tappa modet. Många strandade bilister vittnar om bristande information - när bärgas egentligen hindret som har skapat kön?

””

Det går helt enkelt knappt att informera om alla hinder och ge prognoser när det händer så mycket på en gång.

””

Lämna inte bilen

När tunga fordon som bussar och större lastbilar blir stående och hindrar trafiken krävs det tunga bärgare - och varje bärgning kan ta tid.

””

Och när man funderat en stund ger man kanske upp och lämnar bilen på vägen, för att försöka hitta ett annat sätt att ta sig fram.

””

Även polisen avråder från att lämna bilen stående, dels för att det är farligt att gå omkring på vägarna men också för att man då skapar ett nytt hinder i trafiken som hindrar snöröjning eller orsakar nya olyckor. Och så småningom måste även din övergivna bil bärgas bort av det ändå begränsade antalet bärgningsbilar som finns.

TT