Annons
Nyheter

Fel på rulltrappor på Hyllie station

Samtliga rulltrappor på Hyllie station i sydvästra Malmö har allvarliga brister i konstruktionen och säkerhetssystemet. Felen är potentiellt livsfarliga. Det konstateras i en haverirapport som Sydsvenskan har tagit del av.(TT)
Publicerad 2 april 2016

Samtliga rulltrappor på Hyllie station i sydvästra Malmö har allvarliga brister i konstruktionen och säkerhetssystemet. Felen är potentiellt livsfarliga. Det konstateras i en haverirapport som Sydsvenskan har tagit del av.

I januari försvann ett trappsteg i en av rulltrapporna och ett hål öppnade sig. Tillbudet påminner om ett uppmärksammat haveri vid tunnelbanestationen Östermalmstorg i Stockholm i fjol. Då skadades en kvinna när ett trappsteg gav vika under henne. Efter olyckan stängdes ett stort antal rulltrappor på flera tunnelbanestationer omedelbart för säkerhetsåtgärder.

Annons

Hyllie station är riksbekant sedan den blivit en knutpunkt för flyktingmottagningen och id-kontrollerna, som första svenska station efter Öresundsbron. Tiotusentals människor passerar tågstationen dagligen. Nu har alla fyra rulltrappor på Hyllie station stängts av.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons