Annons
Nyheter

Fem döms för människorov i Gävle

I nio dagar hölls en man i 25-årsåldern fången i en lägenhet i Gävle - där han blev slagen, sparkad och tvingad att beställa saker på nätet. Nu döms fem personer för en rad olika brott, rapporterar Gefle Dagblad och P4 Gävleborg.(TT)
Publicerad 9 maj 2018

I nio dagar hölls en man i 25-årsåldern fången i en lägenhet i Gävle - där han blev slagen, sparkad och tvingad att beställa saker på nätet. Nu döms fem personer för en rad olika brott, rapporterar Gefle Dagblad och P4 Gävleborg.

Det var i februari i år som mannen blev bortrövad av flera män som stängde in honom i en lägenhet. Under en utdragen misshandel blev han bland annat knivskuren i handen och hotad att få ett finger avklippt.

Annons

Offret lyckades skicka ett sms till en bekant där han skrev "snälla ring polis" och adressen till lägenheten. Kort därpå kom poliser till platsen och fritog honom.

En 22-årig man döms till fem och ett halvt års fängelse för flera brott, bland annat människorov, grovt vapenbrott och misshandel. Två andra 22-åringar döms till fyra år och tio månader och en 17-åring döms till 13 månaders sluten ungdomsvård.

En 28-årig man döms dessutom för medhjälp till frihetsberövandet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons