Nyheter

Flyttanmälan direkt till Skatteverket

Från och med nästa år ska den som ska flytta alltid anmäla det direkt till Skatteverket. I dag kan man också göra anmälan via Svensk adressändring, men den möjligheten försvinner när Skatteverkets avtal med företaget går ut nästa år. "Redan i dag flyttanmäler många direkt hos Skatteverket.(TT)
Publicerad 11 februari 2015

Från och med nästa år ska den som ska flytta alltid anmäla det direkt till Skatteverket. I dag kan man också göra anmälan via Svensk adressändring, men den möjligheten försvinner när Skatteverkets avtal med företaget går ut nästa år.

"Redan i dag flyttanmäler många direkt hos Skatteverket. Att även ha tjänsten via Svensk adressändring innebär en kostnad för skattebetalarna som vi inte längre tycker är motiverad", säger Sanela Sumic, projektledare på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

När en flyttanmälan görs hos Skatteverket förmedlas den till myndigheter och andra som uppdaterar sina register via folkbokföringen. Den som vill ha eftersändning av post måste även i fortsättningen beställa det via Svensk adressändring.

TT