Annons
Nyheter

Företag bakom asylfartyg polisanmäler

Företaget bakom asylfartyget Ocean Gala anmäler Härnösands kommun till både justitieombudsmannen och polisen, rapporterar SVT Västernorrland. Företaget tycker att kommunen drivit kampanj mot dem och skriver i sin polisanmälan:(TT)
Publicerad 11 juli 2016

Företaget bakom asylfartyget Ocean Gala anmäler Härnösands kommun till både justitieombudsmannen och polisen, rapporterar SVT Västernorrland.

Företaget tycker att kommunen drivit kampanj mot dem och skriver i sin polisanmälan:

Annons

"Den egenliga lagbrytaren är myndigheten som med medel, maktövergrepp, hot och användning av myndighetskontakter, trakasserier". Företaget beskriver det inträffade som något " som man annars bara ser i gamla gangsterfilmer".

Tidigare i veckan stoppade Migrationsverket boendet eftersom tillstånd för att lägga båten i hamn saknades. I och med det bestrider Migrationsverket även företagets faktura - hyran för de nästan 2 000 platser som finns på fartyget kostar 800 000 kronor per dygn.

Härnösands kommun har tidigare hävdat vetorätt för att slippa ta emot fartyget - och fått rätt från Migrationsverket. Fartyget valde att ändå lägga till i hamnen, eftersom de ansåg att bygglov inte behövdes.

Kommunen polisanmälde sedan hamnägaren, som inte hade rätt att ta emot fartyget.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons