Nyheter

Frågetecken kring dödlig elolycka

Två personer omkom i en elolycka under arbetet med en kraftledning i Tyfors i Dalarna. Det är ännu oklart varför de två kunde komma för nära högspänningsledningen. - Vi vet inte exakt vad som har hänt, berättar Jonatan Björck, pressansvarig på elnätsbolaget Ellevio.(TT)
Publicerad 8 november 2016
””
””

Det var två estniska män som miste livet. De arbetade för ett estniskt dotterbolag till ett tyskt entreprenörföretag och uppdraget var att bygga en kraftledning mellan Fredriksberg och Lesjöfors.

"Vi har ingen egen fältpersonal utan arbetar sedan många år tillbaka bara med entreprenörer. Vi har lång erfarenhet av kravställning och noggranna upphandlingar men kommer nu se över den processen ytterligare", säger Ellevios vd Johan Lindehag i ett pressmeddelande.

Enligt Ellevio har all personal från entreprenören som arbetar i Sverige genomgått svenska elsäkerhetsutbildningar och har villkor som går att likställa med svenska kollektivavtal.

Allt arbete med kraftledningen har tills vidare ställts in efter gårdagens olycka, som nu ska utredas av polis, Arbetsmiljöverket och Elsäkerhetsverket.

TT