Nyheter

Allvarligt skadad efter storbråk

En man är allvarligt skadad efter ett storbråk i Bollnäs på måndagskvällen. Ytterligare tre personer skadades i bråket, varav två blev påkörda av en bil. Åtminstone ett 20-tal personer var inblandade i bråket i centrala Bollnäs strax innan klockan 21 på måndagen.(TT)
Publicerad 13 september 2016

Åtminstone ett 20-tal personer var inblandade i bråket i centrala Bollnäs strax innan klockan 21 på måndagen. Åklagaren Ulf Back, som leder förundersökningen, delar upp händelsen i två delar.

””

Försök till mord

Två av de utsatta personerna, båda män, fördes till sjukhus. En av dem, en man i 35-årsåldern, vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han har allvarliga, men inte livshotande, skador och hans tillstånd är stabilt, uppgav Akademiska sjukhuset på tisdagsförmiddagen. Ärendet rubriceras som försök till mord. Den andra mannen kunde lämna sjukhuset under natten.

Ingen är gripen för mordförsöket eller misshandeln, men det finns uppslag vad gäller misstänkta.

””

Påkörda med bil

Den andra delen gäller att två personer, en kvinna och en man, har blivit påkörda med en bil vid bråket. Polis och åklagare misstänker att det har skett med avsikt. Kvinnan har flera frakturer, bland annat i bäckenet, och mannen har opererats för benbrott.

Föraren till bilen, en man i 25-årsåldern, är identifierad och anhållen i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Han är efterlyst och gränslarm har skickats till samtliga polisregioner, Tullverket och Kustbevakningen.

Motivbild finns

Åklagaren bedömer att det är samma konstellation som har utövat misshandeln och påkörningen. Det finns en bild av varför bråket har uppstått, men det vill Ulf Back inte utveckla.

Samtliga inblandade kommer från ett annat europeiskt land och förhören har hållits med tolk. Enligt lokala medier handlar det om bärplockare, något som Ulf Back inte kommenterar.

TT