Nyheter

Hovrätten fastställer dom för knivmord

Hovrätten fasställer domen för två män som dömts till långa fängelsestraff för ett brutalt knivmord på en man i en lägenhet i Kristianstad förra våren. Den ena mannen, en 25-åring, har tidigare dömts till 16 års fängelse.(TT)
Publicerad 3 april 2019

Hovrätten fasställer domen för två män som dömts till långa fängelsestraff för ett brutalt knivmord på en man i en lägenhet i Kristianstad förra våren.

Den ena mannen, en 25-åring, har tidigare dömts till 16 års fängelse. Den andra, en 29-åring, döms åter till 15 år och nio månaders fängelse, rapporterar Kristianstadsbladet.

Liksom tingsrätten anser även hovrätten att männen gemensamt misshandlade och dödade trettioåringen. Den rättsmedicinska undersökningen visade att mordoffret, en man i 30-årsåldern, utsattes för ett stort antal knivhugg och blev misshandlad med ett stolsben. Efteråt städades lägenheten, men mordutredarna hittade ändå blodspår i samtliga rum.

Gärningsmännen, som var kraftigt påverkade av alkohol och tabletter, berättade om mordet för två andra personer efteråt. Det fanns också teknisk bevisning, bland annat i form av dna på knivblad och det stolsben som användes vid misshandeln.

TT