GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hultqvist: Ryska robotar provokation

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) reagerar nu på Rysslands beslut att flytta avancerade robotar som kan bära kärnvapen till Kaliningrad. - Det är att betrakta som en provokativ signalpolitik, säger han till TT.(TT)
Publicerad 10 oktober 2016

Regeringen har känt till att Ryssland tidigare aviserat att man inom ramen för sina militärplaner avser att placera ut de så kallade Iskander-robotarna till Kaliningrad som en del av sin övningsverksamhet. Enligt Dagens Nyheter skedde detta i fredags under skydd av ryska jaktflygplan, som då ska ha kränkt finskt luftrum.

Robotarna har en räckvidd på omkring 40 mil och kan styckas med kärnvapen.

Skarpare läge

””
””

Kalla in försvarsberedningen

Han får medhåll av Moderaternas försvarspolitiske talesperson Hans Wallmark, som också understryker att det är Ryssland som står för det offensiva medan Nato och andra länder, däribland Sverige, reagerar på detta.

””

TT