Annons
Nyheter

Instängd katt fri efter två veckor

Katten Newt försvann den 19 mars, samtidigt som fastighetsbolaget LKF täppte igen ett hål i marken där de dragit kablar i närheten av en vårdcentral i Lund, skriver Sydsvenskan. Några dagar senare slog personalen på vårdcentralen larm till LKF då de hörde ett jamande i receptionen.(TT)
Publicerad 7 april 2016

Katten Newt försvann den 19 mars, samtidigt som fastighetsbolaget LKF täppte igen ett hål i marken där de dragit kablar i närheten av en vårdcentral i Lund, skriver Sydsvenskan.

Några dagar senare slog personalen på vårdcentralen larm till LKF då de hörde ett jamande i receptionen. Ytterligare några dagar senare lät LKF öppna upp marken igen och Newts ägare åkte dit för att locka på sin katt.

Annons

Katten syntes inte till men hålet lämnades öppet så Newt kunde komma fram i lugn och ro. Och mycket riktigt, på kvällen två veckor efter försvinnandet, kom en mager katt hem igen.

””

Johanna Hennum tror att katten överlevde eftersom den var lite överviktig innan den försvann, men hon tror inte att den klarat många dagar till under marken.

På frågan om hur hon kan vara så säker på att Newt verkligen var under marken svarar hon:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons