Annons
Nyheter

KU-förhören börjar med Wallström

På torsdag i nästa vecka är det dags för årets KU-utfrågningar. Först ut bland ministrarna är utrikesminister Margot Wallström (S). Hon har tre anmälningar mot sig. Den första gäller det brutna samarbetsavtalet med Saudiarabien.(TT)
Publicerad 1 april 2016

På torsdag i nästa vecka är det dags för årets KU-utfrågningar. Först ut bland ministrarna är utrikesminister Margot Wallström (S). Hon har tre anmälningar mot sig. Den första gäller det brutna samarbetsavtalet med Saudiarabien. När Wallström stoppades från att hålla tal vid Arabförbundet den 9 mars, angav Wallström att det berodde på Sveriges kritik mot bristande demokrati och mänskliga rättigheter.

Men enligt uppgifter i medierna hade Saudiarabien fått veta att avtalet med Sverige skulle brytas, trots att den informationen enligt regeringen gavs först den 10 mars.

Annons

Den andra frågan gäller kritik för att regeringen inte informerade Utrikesnämnden innan man gav besked om vilken hjälp som skulle ges till Frankrike. Den tredje handlar om Wallströms olika uttalanden om utomrättsliga avrättningar och huruvida hon specifikt har anklagat Israel för detta eller inte.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons