Annons
Nyheter

Lämnade handgranat – i kommunhuset

En kvinna med rullator tog sig på tisdagseftermiddagen till kommunhuset i Kumla. I bagaget hade hon en en handgranat och ett gäng dynamitstavar. (TT)
Nyheter • Publicerad 9 september 2014

Avsikten var dock helt fredlig. Den äldre kvinnan hade hittat dessa och ville nu lämna in dem.

– Det finns ingen polisstation som är öppen på orten. I anslutning till kommunhuset kan man få hjälp med polisiära ärenden och kvinnan har därför lämnat in sakerna där, säger Mats Nylén, informatör vid Örebropolisen.

Annons

I väntan på att en bombgrupp från Stockholm skulle anlända fick de explosiva varorna förvaras i ett skyddsrum. Polisen upprättade samtidigt en anmälan om framkallande av fara för annan och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Hon har lämnat in sakerna i all välmening men eftersom det det inte fanns någon polis på plats som kunde ta emot sakerna måste vi ändå skriva en anmälan, säger Mats Nylén.

TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons