Nyheter

Löfven möter Indiens premiärminister

Svenska företag får i helgen chans att visa upp sig på den indiska näringslivsscenen. Till deras hjälp - statsminister Stefan Löfven. Under två dagars tid ska han främja svenskt näringsliv och träffa Indiens premiärminister.(TT)
Publicerad 11 februari 2016

Statsministern lämnar i helgen Sverige och vikande opinionssiffror för en helt annan utmaning. När industrimässan Make in India nu för första gången äger rum finns Löfven på plats med den svenska delegationen.

””

Förutom främjande av svenskt näringsliv handlar resan också om att uppmuntra till ekonomiskt utbyte mellan Sverige och Indien.

Skapa 100 miljoner jobb

Sveriges försvarsminister, Peter Hultqvist, har i en intervju med nyhetsbyrån Bloomberg sagt att Sverige och Indien befinner sig i kontakt med varandra om Gripenplan, och Saab är ett av företagen representerade på mässan. Bland övriga svenska tungviktare bland de 18 företagen på plats finns bland annat SEB:s ordförande Marcus Wallenberg, Volvos vd Martin Lundstedt liksom företrädare för företag som HM, Ikea och Ericsson.

Initiativet med Make in India har tagits av landets premiärminister Narendra Modi.

””

Åker tillbaka på söndag

Mässan pågår den 12-18 februari men Löfven kommer bara att vara på plats i Indien fram till och med söndag. Förutom fokus på näringslivsdelen kommer han även att träffa premiärminister Narendra Modi under lördagen.

””

TT