Nyheter

Malmökvinna åtalas för grov penningtvätt

I en bostad i Malmö hittade polisen mer än en halv miljon kronor i kontanter. Nu åtalas mamman till de fyra bröder som bodde i huset och som samtliga är dömda till längre fängelsestraff, rapporterar Sydsvenskan.(TT)
Publicerad 6 september 2018

I en bostad i Malmö hittade polisen mer än en halv miljon kronor i kontanter. Nu åtalas mamman till de fyra bröder som bodde i huset och som samtliga är dömda till längre fängelsestraff, rapporterar Sydsvenskan.

Mamman har nämligen i polisförhör tagit på sig ansvaret för att pengarna fanns i huset, men hon hävdar att de var lånade inför en förestående husrenovering.

Sedelbuntarna i olika valutor låg gömda, till exempel bakom en mikro. Dessutom hittade polisen handskrivna listor med namn och summor, som misstänks vara skuldlistor.

””

Mamman är åtalad för grovt penningtvättsbrott. Efter polistillslaget sommaren 2016 har de två äldre bröderna dömts till tio års fängelse för mordförsök. Polisen gjorde en ny husrannsakan i samma bostad i oktober 2016. Då hittades 545 000 kronor gömda i ryggstödet till en massagestol, vilket senare ledde till att även de två yngre bröderna dömdes till fängelse.

TT