Annons
Nyheter

Många tror att metoo leder till förändring

I Metoo-kampanjen har kvinnor inom flera branscher höjt rösten mot sexuella trakasserier och kränkningar i olika upprop. Kända profiler och chefer som anklagats för övergrepp och trakasserier har fått lämna sina arbetsplatser, och många tror nu att kampanjen kan leda till samhällsförändring.(TT)
Publicerad 4 december 2017

I Metoo-kampanjen har kvinnor inom flera branscher höjt rösten mot sexuella trakasserier och kränkningar i olika upprop. Kända profiler och chefer som anklagats för övergrepp och trakasserier har fått lämna sina arbetsplatser, och många tror nu att kampanjen kan leda till samhällsförändring. 67 procent av männen och 72 procent av kvinnorna tror att uppropen kommer att leda till förändrig i Sverige, visar en mätning som Novus gjort på uppdrag av SVT.

Sverigedemokraternas väljare har lägst förtroende för att uppropet ska påverka samhället och störst tilltro till uppropen finns i storstäder.

Annons

Av de män och kvinnor som tror att det leder till förändring tror 74 procent att det kommer att resultera i att kvinnor ändrar sitt beteende genom att anmäla eller säga ifrån mer.

””

Undersökningen genomfördes av Novus den 23-29 november. 1 200 personer mellan 18 och 79 år i Novus Sverigepanel intervjuades.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons