Nyheter

Misstänkt för Örebromord släpps

Den man som suttit häktad misstänkt för mordet på en 45-årig kvinna i Örebro i mitten av maj släpps. Tingsrätten anser inte att misstankarna mot honom har stärkts.(TT)
Publicerad 8 juni 2018

"Eftersom misstankegraden vid dagens häktningsförhandling inte uppnådde sannolika skäl försatte tingsrätten den misstänkte mannen på fri fot", skriver Örebro tingsrätt i ett pressmeddelande.

Sannolika skäl är den högre misstankegraden och krävdes för fortsatt häktning. Mannen, som också är i 45-årsåldern, häktades förra fredagen som skäligen misstänkt för mordet. Det innebar att åklagaren behövde återkomma till domstolen med stärkta misstankar inom sju dagar.

"Annan uppfattning"

””

Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar. Vilka nya uppgifter som lades fram vill Hiding inte kommentera. Inte heller vad nästa steg blir.

””

Även om häktningen hävs så är mannen fortsatt misstänkt, om än fortfarande på den lägre misstankegraden. Han har dock inga restriktioner.

Vid ett tidigare tillfälle har mannen varit misstänkt för att ha misshandlat den nu mördade kvinnan, men den utredningen lades ned.

Anmäldes försvunnen

Den 45-åriga kvinnan anmäldes försvunnen tisdagen den 15 maj. Polisen inledde en förundersökning om misstänkt människorov, eftersom man antog att hon inte försvunnit frivilligt från sitt hem i Örebro.

I det läget anhölls den misstänkte mannen, men han släpptes kort därpå och försökte enligt flera medier resa till USA. Där ska han dock ha nekats inresetillstånd med anledning av att han förekom i en pågående brottsutredning.

Några dagar senare hittades en död kvinna i ett skogsområde i Hjärsta i norra Örebro. Polisen kunde senare bekräfta att det var 45-åringen som hittats.

TT