Nyheter

Några nummerplåtar nobbas

Det blir allt vanligare med personliga registreringsskyltar till bilen. Men varje år säger Transportstyrelsen nej till ett antal som kan uppfattas som skamliga förslag. Ett exempel är en man i Piteå som fick blankt nej när han ville pryda sin bil med skylten FUCKEN, skriver Piteå-Tidningen.(TT)
Publicerad 10 september 2018

Ett exempel är en man i Piteå som fick blankt nej när han ville pryda sin bil med skylten FUCKEN, skriver Piteå-Tidningen.

Avslaget berodde på att teckenkombinationen anses stötande, något som vanligtvis handlar om anspelningar på alkohol, droger, sex, svordomar, religion, sjukdomar eller kriminalitet.

Bland andra tänkta skyltar som fått avslag senaste året finns TERROR, FUCKYOU, SOSFALL, FACKYU, BOLAGET, SKITEN, AUTISM, DMNUALL, 8BUTT5EX, SUICIDE, RÅNBIL, RUMPA, HELTCP och FUK YU, enligt Transportstyrelsen.

Kostnaden om man vill välja teckenkombination själv är 6 200 kronor för en tio år lång licens. Därefter kostar det 3 700 kronor att förlänga tillståndet med fem år.

Transportstyrelsen noterar att antalet ansökningar ökar för varje år. Myndigheten tillägger dock att en skylt som en gång godkänts kan få avslag vid ansökan om förlängning eftersom samhället och språket är i ständig förändring.

TT