Annons
Nyheter

29-åring fri i väntan på dom

I dag avslutas rättegången mot de två män som åtalats för mordförsök i samband med internationella kvinnodagen i Malmö 2014. Åklagare Sofia Eilertsson Olsson yrkar på att de båda männen, 32 och 29 år gamla, döms till minst åtta års fängelse vardera för mordförsök och grov misshandel.(TT)
Publicerad 8 juli 2016

I dag avslutas rättegången mot de två män som åtalats för mordförsök i samband med internationella kvinnodagen i Malmö 2014. Åklagare Sofia Eilertsson Olsson yrkar på att de båda männen, 32 och 29 år gamla, döms till minst åtta års fängelse vardera för mordförsök och grov misshandel.

””

Den 32-åriga mannen kommer nu sitta fortsatt häktat i väntan på domen som kommer om 14 dagar. 29-åringen släpps på fri fot, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Annons

Den åtalade 32-åringen har en bakgrund i det numera nedlagda nazistiska Svenskarnas parti, och höll sig länge gömd i Ukraina innan han till slut kunde gripas och utlämnas till Sverige.

Fyra personer misshandlades den aktuella kvällen. Fotbollssupportern Showan Shattak och ytterligare en person fick livshotande skador.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons