Annons
Nyheter

Terrormisstänkt häktas för fler brott

En av de tre män som misstänks för förberedelse till terroristbrott omhäktas och anklagas nu för fler brott. Mannen är 29 år och häktades i torsdags i förra veckan som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.(TT)
Publicerad 9 maj 2018

Mannen är 29 år och häktades i torsdags i förra veckan som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. Han omhäktas nu av Solna tingsrätt vilket betyder att brottsmisstankarna har stärkts, till så kallade sannolika skäl.

Åklagaren Per Lindqvist misstänker nu mannen också för annan brottslighet. Solna tingsrätt häktar därför mannen även för brott mot "lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet i vissa fall". Lindqvist vill inte kommentera fallet över huvud taget, men terrorism är ett av de brott som lagen syftar på. Mannen förnekar brott, förklarade hans advokat via videolänk från häktet och 29-åringen var uppenbart nedslagen av omhäktningsbeskedet.

Annons

29-åringen och två andra män, 38 respektive 45 år, anhölls i måndags i förra veckan sedan Säkerhetspolisen slagit till mot en lägenhet i Akalla i nordvästra Stockholm samt en fastighet i Strömsund i norra Jämtland.

De tre misstänks ha förberett terroristbrott på dessa orter. När det gäller 45-åringen ska brottet ha begåtts mellan den 1 januari 2017 och till och med april i år. För 38-åringen och 29-åringen anges en kortare tid, från 1 juli förra året. Finansieringsdelen som 29-åringen misstänks för gäller från den 27 februari i år.

45- och 29-åringen är från Uzbekistan medan 38-åringen är en uzbekisktalande man från Kirgizistan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons