Annons
Nyheter

Omhäktningsförhandling mot terrormisstänkt

En omhäktningsförhandling kommer att hållas i Solna tingsrätt i morgon mot en av de tre män som förra veckan anhölls misstänkt för förberedelse till terroristbrott. Den 29-årige mannen häktades i torsdags som skäligen misstänkt för brottet.(TT)
Publicerad 8 maj 2018

En omhäktningsförhandling kommer att hållas i Solna tingsrätt i morgon mot en av de tre män som förra veckan anhölls misstänkt för förberedelse till terroristbrott.

Den 29-årige mannen häktades i torsdags som skäligen misstänkt för brottet. Det är den lägre misstankegraden, som innebär att åklagaren får sju dagar på sig att återkomma till domstolen med stärkta misstankar.

Annons

29-åringen, en 38-årig man och en 45-årig man anhölls i måndags förra veckan då Säkerhetspolisen slog till mot en lägenhet i Akalla i nordvästra Stockholm samt en fastighet i Strömsund i norra Jämtland.

De misstänks ha förberett terroristbrott på dessa orter, enligt åklagarens häktningsframställningar. När det gäller 45-åringen ska brottet ha begåtts mellan den 1 januari 2017 och till och med april i år. För 38-åringen och 29-åringen anges en kortare tid, från 1 juli förra året.

Morgondagens häktningsförhandling inleds klockan 13.00, enligt Solna tingsrätt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons