Annons
Nyheter

Polis misshandlade 16-åring - får sparken

En 40-årig kvinna som arbetar som polis har dömts för misshandel på en 16-årig pojke och kommer att avskedas från myndigheten, skriver Dagens Juridik. Det var i december förra året som polisen sparkade 16-åringen när han satt handfängslad på en bänk i en arrest.(TT)
Publicerad 10 oktober 2017

En 40-årig kvinna som arbetar som polis har dömts för misshandel på en 16-årig pojke och kommer att avskedas från myndigheten, skriver Dagens Juridik.

Det var i december förra året som polisen sparkade 16-åringen när han satt handfängslad på en bänk i en arrest. Polisen fläkte ned honom på golvet och tryckte hans huvud i golvet.

Annons

Polisen menar att ingripandet var motiverat eftersom pojken hotat henne och hennes familj, samt kallat henne för "hora", vilket var den utlösande faktorn till våldet.

En andra händelse har också spelat in där en kvinna hävdar att polisen sparkat henne i magen. Även hon satt handfängslad.

Tingsrätten har tagit del av videomaterial från häktet och vittnesmål från andra poliser som stöder berättelserna. Tingsrätten menar att det handlat om våld som i pojkens fall riktat sig mot en person som varit "helt försvarslös".

Polisen döms till villkorlig dom och 60 dagsböter, och ska även betala 5 500 kronor i skadestånd till pojken. Enligt Polisens ansvarsnämnd innebär domen att kvinnan kommer att avskedas.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons