Nyheter

Rånade blomsterbutiker - får fängelse

En 46-årig man döms till tre och ett halvt års fängelse för flera rån mot blomsterbutiker och ett konditori i Uppsala, rapporterar SVT Uppsala. Rånen ägde rum i december förra året och i januari i år.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

En 46-årig man döms till tre och ett halvt års fängelse för flera rån mot blomsterbutiker och ett konditori i Uppsala, rapporterar SVT Uppsala.

Rånen ägde rum i december förra året och i januari i år. Mannen hotade personal i butikerna med kniv och en kanyl och ska totalt ha kommit över 8 000 kronor i kassapengar. Trots att det inte finns någon teknisk bevisning från brottsplatserna anser tingsrätten att vittnen har lämnat trovärdiga uppgifter om gärningsmannen. Dessutom stämmer vittnesmålen överens med övrig bevisning mot den nu dömde mannen. Bland annat finns det fotografier från ett av rånen samt att mannens mobiltelefon kan kopplas till närliggande master vid tidpunkten för brotten.

Förutom fängelse ska 46-åringen även betala totalt 120 000 kronor i skadestånd till butikspersonal och vittnen, skriver Upsala Nya Tidning.

Mannen nekar till brott.

TT