Nyheter

Rattfull skyllde på Hells Angels

En berusad man i Ånge kommun greps sedan han kört i diket efter en polisjakt. Men fyllekörningen var befogad enligt mannen, som hävdar att Hells Angels var ute efter honom, skriver Sundsvalls Tidning I tingsrätten förklarade mannen att tre gängmedlemmar attackerat honom.(TT)
Publicerad 12 september 2015

En berusad man i Ånge kommun greps sedan han kört i diket efter en polisjakt. Men fyllekörningen var befogad enligt mannen, som hävdar att Hells Angels var ute efter honom, skriver Sundsvalls Tidning

I tingsrätten förklarade mannen att tre gängmedlemmar attackerat honom. Efter att ha tillfogat en av dem "stora skador" sökte han skydd hos en vän där han drack öl. Men då han fick höra att förföljarna åter var ute efter honom flydde mannen i sin bil.

När strålkastarljus reflekterades i backspegeln fruktade rattfylleristen att han hade gänget i hälarna, och han påstår att han kände sig lättad över att det bara var polisen.

Tingsrätten anser dock att mannens historia har flera brister och dömer honom för grovt rattfylleri till två månaders fängelse.

TT