Nyheter

SD-politiker vill se S-politiker sprängas

En vill se den förra S-riksdagsledamoten Veronica Palm sprängas - en annan tycker det vore bra om polisen skjuter brottslingar. En tredje tycker att en bra svensk journalist "är en död journalist". Nu kommer nya avslöjanden om en rad lokala SD-kandidater.(TT)
Publicerad 4 september 2018

Nu kommer nya avslöjanden om en rad lokala SD-kandidater.

En SD-politiker som kandiderar till fullmäktige i en kommun i Halland önskade att den förra S-toppen Veronica Palm skulle sprängas i ett terrordåd, rapporterar Expressen.

"Jag kan bara önska att sådana som Veronica Palm och hennes gelikar en vacker dag åker på en riktigt sabla terroristsmäll, en redig terrorbomb, så både armar och ben flyger av henne", har mannen bland annat skrivit vid tiden för valet 2014 på sajten Avpixlat.

Totalt har SD-kandidaten skrivit över 2 000 kommentarer - de senaste så sent som i helgen - om politiska motståndare på sajter som Fria Tider, Samhällsnytt och Avpixlat.

Enligt Expressens granskning ska en annan SD-politiker, som kandiderar i en skånsk kommun, skrivit på Avpixlat att det är bra att polisen skjuter ihjäl brottslingar.

En tredje SD-kandidat i Stockholm, som även han varit aktiv på sajterna fram till för två år sedan, har uttryckt att "En bra Svensk journalist är en död journalist."

TT